Itse tykkään tosi paljon lasganesta ja harmitti aikoinaan kun se jäi pois ruokalistalta. Onneksi muutama kuukausi sitten uskaltauduin kokeilemaan lasagnea vaikka juusto jää pois ja toisekseen en pysty mitään lasagnelevyjä käyttämään (gluteenittomissa on soijaa, joka ei käy meille). Tästä tuli kuitenkin herkullista joten ajattelin jakaa ohjeeni teillekin. Makua tähän lasagneen tuovat oluthiivahiutaleet, jotka tuovat juustoisaa makua ruokaan.
Lasagne (maidoton, soijaton, viljaton, gluteeniton)
Tomaattikastike:
700g tomaattimurskaa( Itse käytän Bionan lasipullossa olevaa sileää tomaattimurskaa)
400g jauhelihaa (sika-nauta, mutta pelkkä nautakin käy)
1 iso porkkana raastettuna
1/2-1dl punaisia linssejä
1 iso sipuli
(valkosipulia)
basilikaa, oreganoa, mustapippuria
1 (luomu) lihaliemikuutio
(suolaa)
vettä
Kullota sipuli, ja paista jauheliha. Lisää tomaattimurska, porkkanaraaste, huuhdotut linssit, mausteet ja lihaliemikuutio. Lisää vettä seoksen koostumuksen mukaan. Anna kastikkeen kypsyä n. puolituntia.
Valkokastike:
n. 6-7dl kookosjuomaa (kauramaito käy myös)
perunajauhoja suurustamiseen
n. 1dl oluthiivahiutaleita
Kuumenna kasvimaito ja suurusta perujauholla. Kastike saa jäädä aika löysäksi. Lisää oluthiivahiutaleet ja sekoita tasaiseksi
Lisäksi
1pss Sam Mils maissi-makaroni, pienten lasagnelevyjen muotoinen (pastaa on sopivasti kun pussiin jää jäljelle n.1/4)
Vuoka voi ollaa minkämuotoinen tahansa. Lisää ensin tomaattikastiketta, sitten pastaa (1/4 pussia) ja sitten valkokastiketta. Toista 3 kerrosta. Päälimmäiseksi kerros valkokastiketta. Ripottele päälle vielä oluthiivahiutaleita.
Paista 200astetta n. 30min
Tällä kertaa lasagne tarjoiltiin höyrytetyn parsakaalin kanssa. Nam!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti