Kuka olen

Olen vähän alle kolmekymppinen äiti. Perheeseeni kuuluu mieheni ja kaksi tyttöä. Pimu on nyt 4-vuotias (1/12) ja Pirpana 1.5-vuotias (1/15).

Ammatiltani olen kätilö, mutta työelämään paluuseen on vielä aikaa ja saa nähdä työllistynkö lopulta omalle alalle. Paikat kun ovat aika tiukassa. Olen mieheni kutsumana "viherpiiperö", itse käyttäisin ennemmin termiä "ekohörhö". Eli keskiverto suomalaiseen nähden elämme (tai ainakin yritämme) aika ekologisesti. Ekohörhöysjuttuja tänne kirjoittelen jonkin verran myös.

Tällä hetkellä aika menee arjen pyöritykseen ja siihen kuuluu isona osana lasten allergiat. Pimu on oireillu parin viikon ikäisestä refluksi ja vatsaoirein. Hänen ruokavaliostaan ovat tällä hetkellä pois maito, soija, vehnä, ohra, kaura, tattari, hirssi, manteli, riisi. Ruis sopii pieninä määrinä satunnaisesti. Myös Pirpana alkoi oireilla pienestä pitäen ja vointi saatiin hyväksi imetysdietillä. Tällä hetkellä itse diettaan vain maitoa, munaa, soijaa ja kotim. viljoja. Pirpanalla itsellään on pidempi lista, mutta onneksi sopivien ruokien lista on jo sopimattomia pidempi. Näiden allergioiden pohjalta kirjoittelen jonkin verran ajatuksia, turhautumista ja myös onnistumisen kokemuksia. Kirjoittelen myös hyväksi havaitsemiani reseptivinkkejä.

Jos joskus saan omaa aikaa teen käsitöitä. Tällä hetkellä lähinnä ompelen, mutta varmaan talvella alkavat langat taas kiinnostaa ja tartun myös puikkoihin ja virkkuukoukkuun :)