lauantai 24. tammikuuta 2015

Hirssinen vuokaleipä

Ollaan testattu hirssiä ja onneksi se tuntuu sopivan! Viljatuotteen Hirssijauhopaketin kyljessä oli ohje meillekin sopivaan vuokaleipään. Eka yritys ei onnistunut kovin hyvin. Tokalla yrittämällä saatiin herkkuleipää aikaiseksi. Jaan alkuperäisestä ohjeesta muokatun ohjeen teille.

Hirssinen vuokaleipä (Maidoton, soijaton, gluteeniton, vehnätön, riisitön, tattariton)

5dl Vettä
1.5tl kuivahiivaa
2dl hirssijauhoja
1.5dl maissijauhoja
0.5dl kikhernejauhoja
2rkl chia-siemeniä
0.8dl hasselpähkinärouhetta
n. 3tl psylliumia
himpun alle tl suolaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Kaada leipävuokaan ja kohota n. 25min. Paista 200-225 astetta 50min.



Ja eikun herkuttelemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti