5dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl sokeria
1tl suolaa
1dl öljyä
2dl kaurahiutaleita
1.5dl tattarijauhoja/valmista jauhoseosta (esim. Viljatuotteen tumma gluteeniton jauhoseos)
1.5dl kaurajauhoja
-> yht. n. 5dl jauhoja/hiutaleita (kokonaismäärä kasvaa hiukan mikäli käytät enemmän hiutaleita
1.5rkl psylliumia
Liuota 42 asteiseen veteen suola ja sokeri. Lisää kuivahiiva ja jauhot tasaisesti, koko ajan sekoittaen. Lisää öljy loppuvaiheessa. Taikina jää aika pehmeäksi. Leivo samantien sämpylöiksi, lisää samalla jauhoja mikäli tarve vaatii. Kohota sämpylät lämpimässä n. 20min, voitele vedellä ja paista 200-225 astetta n. 15-25min.
Kohotetut sämpylät valmiina uuniin!
Valmiit herkut
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti