tiistai 12. elokuuta 2014

2.5v (jo!)

Mihin se aika rientää? Pimu on jo 2.5v joten kerrottaas jotain meritteejä hänestä. Toistaiseksi Pimu on ollut tyytyväinen, iloinen ja riehakas. Satunnaisesti näyttää kiukustumisen voimakkaasti, mutta aika helpolla on päästy. Osaa hienosti sanoittaa tunteitaan. esim. kertoo että on paha mieli /kiukuttaa. Mielestäni lapsi muuttuu vaan päivä päivältä paremmaksi ja ihanammaksi kasvaessaan. Koko ajan olen sitä mietlä että tämä ikä on paras :)

-Mitat kotona 92cm/14.2kg (2v: 88.5cm/15.1kg)

Rakastaa:
-palapelien tekoa. Keväällä aloitettiin pienillä ja nyt on edetty 40 palaisiin, joissa on toistaiseksi hiukan haastetta, muutamaa on tehty niin paljon että ne valmistuu alta aikayksikön :D

-Kirjoja, edelleen. Kirjastossa ehditään töiden takia käydä vähän harvemmin. Mutta edelleen omia ja kirjaston kirjoja luetaan yksin ja yhdessä monta kertaa päivässä

-Sängyssä riehumista. Meidän sängyssä saa pomppia, lisäksi siellä kutitellaan, piilotellaan peiton alla, tehdään kuperkeikkaa ym.

Mitä leikkii:
-edellä mainittuja. Rakentaa dubloja. Leikkii "kotia ja arkiaskareita", esim. pakkaa työavaimet laukkuun ja lähtee töihin, tekee ruokaa, ulkoiluttaa koiraa, hoitaa vauvaa.

-Ulkona hiukakkakakkujen teko ja "ruuanlaitto". Pallon potkiminen. Potkupyörällä ajamisestakin on nyt vihdoin alkanut innostua ja sekin on alkanut sujumaan

huom. Meillä on aina kypärä pyöräillessä, tässä kuvassa vielä suostutellaan kokeilemaan pyörää ja nurmikolle ei laitettu kypärää. 

Juttelee:
- Puheen kehitys on ollut viime puolivuotta tosi nopeaa. Tammikuussa päiväkodin alkaessa puhui jo tosi hyvin ja selkeästi, mutta nyt lauseet on monirakenteisia ja aikamuototojen kehitystä ja esim. menneestä kertomista on jännittävä kuunnella.

-Laulaa paljon. Nykyään vähemmän tunnettuja lauluja mutta omakeksimiä sitäkin enemmän.

-Alkanut "valehtelemaan" tietoisesti. Lähinnä siis hauskoja juttuja toistaiseksi. Esim. "minä menen töihin, äiti menee päiväkotiin" ja naurut päälle.

Ei niin kivat jutut:
- Hampaan pesu, edelleen. Kun kaikki hampaat oli puhjennut joskus 2v?, niin hampaan pesu helpottui huomattavasti. se itse pesu ei ole enää taistelua. Mutta erityisesti aamuisin, se hampaanpesulle lähtö on tuskaisen vaikeaa.

- Hiustenpesu. Ei haluaisi että vettä valuu kasvoille ja yleensä käydään peusilla kova neuvottelu siitä että saadaan hiukset suihkutettua.

Ruokailu:
-Ruoka maistuu yleensä hyvin. Koko kevään kasvisten syönti on heikentynyt ja itse ruoka on alkanut maistua paremmin (vrt. ennen veti melkein pelkkiä kasviksia). Harva kasvis enää kelpaa. Ehkä se siitä. Toisaalta tällä hetkellä on aika ennakkoluulottomasti maistellut erikoisen näköisiä ja uusiakin ruokia.

-Ruokajuomana vesi tai kauramaito

-Imetys on nyt loppumassa, välillä käy kokeilemassa tuleeko maitoa vielä. Muutama viikko sitten söi vielä 1krt/pvä lyhyesti. Alkuraskauden aikana kiinnostus väheni suuresti ja silloin jäi muutama imetyskerta myös väliin.

Refluksi:
-Tällä hetkellä tilanne on taas hyvä! Viime yökin nukuttiin yhdellä herätyksellä (!!! ja sekin oli vain "äiti laita peitto") Lääkitys ei ole käytössä ja ruokavaliosta on poissa vain soija ja maito. Vehnääkään ei vältellä tällä hetkellä muuten kuin että pasta ruokia vältellään eikä ostetta kaikista venhnäisintä leipää.

Vaihe:
-Ainahan se on menossa joku vaihe. Meillä se on tällä hetkellä ollut. "Äiti en minä osaa"-vaihe. Eli muka pukea ei osaa, vaikka ei ole yrittänytkään, syödä ei osaa itse jne.

Reppu edessä ja takana :D


2 kommenttia:

  1. Onko teille tulossa toinen lapsi? Onnea:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä on tulossa. helmikuussa -15 olisi laskettu aika. Täytyiskin kirjoitella jotain myös raskaudesta :D

      Poista