Muffinsit (6 muffinsia)
0.6 dl rasvaa
0.6 dl vettä
n. 0.5dl hedelmäsosetta (itse käytin omena-banaani)
0.9 dl tapiokatärkkelystä
0.8 dl kookosjauhoja
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
täytteeksi sopii ainakin banaani (taikinaa kohti 1), ananas, raparperi (lisää taikinaan sokeria)
Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa sekaisin, samoin märät. Yhdistä taikinaksi ja sekoita n. minuutin ajan taikina kunnolla tasaiseksi. Taikina paksuuntuu sekoittaessa. Annostele taikina muffinsivuokiin ja paista n. 25-30min 175C
Jos haluat kuoruttaa muffinssit niin odota että ne ovat kunnolla jäähtyneet. Itse kuorutin muffinsit kookoskerman ja tomusokerin seoksella.
Kuorutus (riittää tupla-annokseen muffinseja)
1 prk blue dragon kookoskermaa
tomusokeria
Vatkaa jääkapissa säilytetty kookoskerma yhdessä tomusokerin kanssa vaahtomaiseksi ja kuoruta muffinsit. Lämpimässä ollessa kuorutus alkaa pehmitä, joten jos et heti nauti kaikkia, säilytä jääkaapissa. Jos käytät toisen merkin kookoskermaa, käytä kuorrutukseen vain purkin jähmettynyt osa.
Taikinasta voi tehdä myös pannaria! Tee tupla-annos taikinaa ja lisää kaksi muussattua banaania. Taputtele n. 1.5cm paksuiseksi pellille ja paista 175 astetta n. 15-20min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti