perjantai 19. joulukuuta 2014

raskaus kuulumisia

Pitkästä aikaa. Muutto alkaa olla viimein suoritettu. Viimeisetkin tavarat saadaan paikalleen kunhan ostetaan mulle ompelupöytä. On kyllä ollut sekä fyysisesti että henkisesti rankkaa. Ennen ja jälkeen muuton olen ollut niin alamaissa että kuvittelin jo olevani masentunut, onneksi se oli vain muuttostressiä joka helpotti nyt kun paikat alkaa olla kunnossa. 

Fyysisesti on rankkaa. Sairaslomallahan tässä on oltu, jouluaattona alkaa virallinen äitiysloma. Päivällä ei tarvitse olla sen kummempaa aktiviteettia kuin kaupassa käynti, niin johan olen illalla joka paikasta kipeä ja supistuksia tulee. Supistellut onkin nyt paljon ja aika kipeästikin. En silti usko että vauva olisi sieltä syntymässä. Kohdunkaulaa oli viime viikolla ultratessa vähän yli 2cm  ja viikkoja on nyt siis 33+5.

33+5 (kivat pullot miehen pikkujouluista tuolla alakulmassa)

Viime viikolla kävin siis tosiaan äitiyspoliklinikalla tarkastuksessa koska sf mitta on kasvanut koko ajan alakäyrällä ja oli mennyt käyrien ali neuvolassa sitten kokonaan. Kaikki kuitenkin näytti hyvältä, vauvan kokoarvio oli 1.8kg (sama kuin esikoisella samalla viikolla). Vauva on vaan niin syvällä lantiossa että kohdun pohja jää vain hiukan navan yläpuolelle. Ei siis närästystä tai hengenahdistusta tämänkään tapauksen kanssa. Maha näyttää kyllä isolta, mutta pitkälle mennessä se katoaa johonkin :D

Vauvan vaatteet on jo lajiteltu kaappiin odottamaan tulokasta ja vaipat on käyty läpi. Osa kestoista onkin tällä hetkellä lainassa kaverilla, mutta eiköhän ne saada takaisin ennen tulokkaan syntymää. Vielä pitäisi hoitoalustan päällisiä muutama ommella, muita hankintoja ei oikeastaan olekkaan kun kaikki on esikoiselta tallessa. Mitään en ole tainnut ostaakaan, paitsi liinoja. Yhden bodyn ompelin silloin syksyllä. 

Kovasti on mietityttänyt onko tulokas tyttö vai poika. Esikoisen aikaan oli tyttö-olo ja ultra sen varmisti. Nyt ei tiedetä, eikä oloja ole suuntaan tai toiseen. Aika samaan tapaan raskaus on mennyt kuin viimeksikin, pahoinvointia oli nyt ehkä hiukan enemmän ja iho ei ole alkanut kukkimaan. Mutta nämä nyt ei kyllä kerro mitää varmaa. No ei olisi kamalan pitkä aika enää jännäillä :)

Nyt sit rauhoitutaan viettämään joulua. Itse ei tarvi kokata kun mennään perinteisesti mun vanhempien luokse :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti