sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Ekommat (vai köyhänmiehen?) lihapullat

Ajattelin jakaa teidän  kanssa meidän lihapullareseptin. Ei se itsessään erikoinen ole, mutta ehkä joku voi saada vinkkejä/ahaa elämyksen.

Mies ei taida tietääkään miten paljon kaikkea muuta kuin lihaa meidän lihapullat sisältää. Tietää toki mitä kaikkea muuta niissä on. Aina on kuitenkin hyvin maistunut. Me siis täydennetään lihapullia kasviksilla. Ennen käytettiin myös soijarouhetta, mutta lapsen soija-allergian takia sitä ei voi käyttää. Ja koska lihaa syödään ihan liikaa siihen nähden mitä ihminen tarvitsee ja mitä ympäristö kestää on pullat näin ollen ekologisempia. Lisäksi liha maksaa, näin pääsee myös halvemmalla.

Mikäli perheessä on nirsoja, suosittelen aloittamaan pullien sisällön muokkaamisen pikkuhiljaa kasviksia lisäten :) Itse lisäsin taikinaan tällä kertaa vielä hernerouhetta

Lihapullat (munattomat, maidottomat, gluteenittomat) (yksi pellillinen, tiuhaan aseteltuja pullia)

300-400g sika-nauta jauhelihaa
n. 2dl kesäkurpitsaa raasteena (ilman kuoria jos haluat piilotta nämä taikinaan hyvin)
1  porkkana raastettuna
keskikokoinen sipuli
kaurakermaa
kaurahiutaleita

mustapippuria, suolaa, paprikajauhetta, (tomaattipyrettä, basilikaa)

Raasta kasvikset. Pilko sipuli ja kuumenna sitä hetki mikrossa. Sekoita yhteen jauhelihan kanssa. Lisää kermaa maun mukaan ja kaurahiutaleita mukaan, jotta koostumuksesta tulee sopivan pehmeä, mutta ei löysä. Mausta taikina oman maun mukaan. Pulliin saa kivaa vaihtelua esim tomaattipyrettä ja basilikaa käyttämällä.

Paista 175 asetta ja n. 30-45min.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti