perjantai 26. syyskuuta 2014

Allergiat - mustaa valkoisella

Saatiin Mdd- verikokeiden vastaukset tällä viikolla ja tänään käytiin lääkärissä laatimassa jatkosuunnitelmat. Verikoe vastaukset näkyvät tässä:

Mdd tutkimus Ige+IgG ruoka-aine tutkimus

Oltiin erittäin iloisia että verikokeilla saatiin oikeasti vastauksia! Ja vehnähän se siellä näkyy heti korkeana. Lisäksi soija, mikä onkin ollut keväästä poissa. Maito ei todenäköisesti näy koska sitä ei olla käytetty niin pitkiin aikoihin. Yllärinä tuli tuo muna. Lisäksi vähän reagoivia oli greippi (?), tattari, gluteeni sekä kaura.

Koska jo kotona vehnättömyys on helpottanut lapsen oloa ja muut viljat on aktiivisesti ollut käytössä aloitetaan sillä että jätetään vaan noi kovimmin reagoivat pois. Eli vehnä ja muna ja jatketaan soijan ja maidon diettiä. Sovittiin myös että jatketaan munan antamista esim ruuassa, mutta ei sellaisenaan. Jos oireita jää, karsitaan muna kokonaan pois sekä tattari, kaura ja gluteeni. (toivon todella että tähän ei tarvitse lähteä)

Lisäksi lääkäri painotti sitä että on hyvä kun ph-mittauksessa ei näkynyt mitään. Se tarkoittaa että oireilu on pelkästään allergista eikä rakenteellista. Tätä puolta me ei itse osattu ajatellakaan, stressattiin vaan kun just silloin ei oireita tullut. Muutenkin oli tosi antoisa lääkärikäynti. Ihan oikea lääkäri ollaan kyllä saatu lasta hoitamaan!

Jatkosuunnitelmina olisi testata maidon sopivuutta vuoden vaihteessa hapanmaitotuotteilla. Todennäköisesti pienillä määrillä juustoa aluksi. Seuraava askel on kokeilla vehnää kun siitepölyaika on ohi eli vuoden päästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti