lauantai 13. kesäkuuta 2015

Muffinsit (maidoton, soijaton, munaton, viljaton)

Jaoin aiemmin valkosipulisämpylöiden ohjeen. Niiden koostumus houkutteli muuntelemaan ohjetta johonkin makeaan herkkuun. Tuunasin ohjeesta muffinssireseptin ja vaikka itse sanonkin, nämä on herkullisia (ainakin jos on pitkään ollut kaikki herkut kiellettyjen listalla.)

Muffinsit (6 muffinsia)

0.6 dl rasvaa
0.6 dl vettä
n. 0.5dl hedelmäsosetta (itse käytin omena-banaani)
0.9 dl tapiokatärkkelystä
0.8 dl kookosjauhoja
1tl vaniljasokeria
2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta

täytteeksi sopii ainakin banaani (taikinaa kohti 1), ananas, raparperi (lisää taikinaan sokeria)

Sekoita kuivat aineet omassa kulhossa sekaisin, samoin märät. Yhdistä taikinaksi ja sekoita n. minuutin ajan taikina kunnolla tasaiseksi. Taikina paksuuntuu sekoittaessa. Annostele taikina muffinsivuokiin ja paista n. 25-30min 175C

Jos haluat kuoruttaa muffinssit niin odota että ne ovat kunnolla jäähtyneet. Itse kuorutin muffinsit kookoskerman ja tomusokerin seoksella.


Kuorutus (riittää tupla-annokseen muffinseja)

1 prk blue dragon kookoskermaa
tomusokeria

Vatkaa jääkapissa säilytetty kookoskerma yhdessä tomusokerin kanssa vaahtomaiseksi ja kuoruta muffinsit. Lämpimässä ollessa kuorutus alkaa pehmitä, joten jos et heti nauti kaikkia, säilytä jääkaapissa. Jos käytät toisen merkin kookoskermaa, käytä kuorrutukseen vain purkin jähmettynyt osa.


Taikinasta voi tehdä myös pannaria! Tee tupla-annos taikinaa ja lisää kaksi muussattua banaania. Taputtele n. 1.5cm paksuiseksi pellille ja paista 175 astetta n. 15-20min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti