keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Mitä meillä syödään (kurkistus allergiakeittiöön)

Mun postaukset näköjään liitty vain ruokaan tai ompeluihin. No se sallittakoon, sillä aikaa, energiaa tai aivotoimintaa ei juuri muuhun riitä :D

Ajattelin valottaa teille mitä allergisen (kai voisi sanoa jo moniallergisen) lapsen (no nyt heitä on kaksi) perheessä syödään. Meillä tehdään ruoka niin että se sopii kaikille. En todellakaan jaksa tehdä erilaisia ruokia, koska meillä minä pääsääntöisesti vastaan ruuan valmistuksesta. Miehellä toki on jääkaapissa maitoa, joskus jogurttia/juustoa, omat leivät jne. Onneksi esikoisen dietti ja oma imetysdiettini ovat pääosin samat, joten ruuavalmistus on ongelmatonta.

Tällä hetkellä meidän perusruokalista on aika lyhyt, sillä uusien ruokien etsiminen ja kokeilu on aikaa vievää. Ruuat kun ovat maidottomia, soijattomia, viljattomia, riisittömiä ja munattomia (+mantelittomia, pähkinättömiä.)

Meillä syödään usein bolognesekastiketta/kanakastiketta/linssipinaattikastiketta(ohje) ja maissipastaa. Melkein kerran viikossa tarjolla on myös kasvissosekeittoa. Usein syödään myös nakkikeittoa tai nakkeja esim. muusin kera, koska nakita vaan on lapsen lempiruokaa. Teen myös lihapullia itse aika usein.

Seuraavat ruuat pääsee pöytään myös aika usein, mutta vähemmän kun ovat työläitä tehdä: lasagne (ohje), pinaattiletut (paistaminen kestää!), linssi-shepherdspie (ohje).

linssi shepherdspie

Lisäksi välillä syödään kana/possupihviä muusin/kasvisten kera, linssikeittoa (ohje), kanakeittoa, kalakeittoa tai lohta muusin kera.

linssikeitto

Arjen pelastajia ovat (eli meille sopivia valmisruokia): No ne nakit (esim. snellman lisäaineeton), ranskalaiset, oolannin pyttipannu, hernekeitto ja lapselle sopii findus gluteeniton paneroitu kalafilee.

Hernari tuo herkkujen herkku!

Leivän tai sämpylät teen itse. (Tosin leipää en voi itse syödä, joku siinä tekee pirpanalle oireita).Nyt olen taas innostunut rieskoista. Perunamuusin jämistä tulee loistavaa esim. teff-jauhon kanssa, olen testannut myös rieskaa bataatista ja porkkanasta. Aamu-ilta-välipaloilla on usein tarjolla paljon kasviksia/hedelmiä, maissipuuroa tai uutena amaranttipuuroa, chiavanukasta tai maissikakkuja.

Chia-vanukasta(kookospohjaan), mango-banaanisosetta ja banaania, kaverina mustikoita

Maissia tulee syötyä aika paljon ja pelkään että jompi kumpi herkistyy sille. Kovasti yritetään vähentää sen käyttöä. Pastaa korvaamaan testasin viikonloppuna kesäkurpitsaspagettia ja itse tykkäsin kovasti, pimukin maisteli ja mies taisi olla ennakkoluuloisin.

Kun me herkutellaan syödään kuivahedelmiä (aprikoosi, karpalo, omena, mango), sipsejä, itse tehtyä jäätelöä tai smoothieta. Pimulle lähes suurinta herkkua on saada kaupasta joskus pussismoothie :D Muutaman kerran olen innostunut myös leipomaan keksejä.

Sellaista. Mitäs muilla syödään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti