perjantai 5. kesäkuuta 2015

Luonnonkosmetiikkaa

Olen pyrkinyt pikkuhiljaa siirtymään luonnonkosmetiikkaan, syitä ei ehkä tarvitse selitellä. Vähemmän kuormitusta luonnolle, sekä oman kemikaalikuorman vähentäminen. Enemmän luonnonkosmetiikasta voi lukea vaikka pro luonnonkosmeetikka ry:n sivuilta. Kosmetiikan käyttöni ylipäätään on aika vähäistä. Shampoo, hoitoaine, kasvojen pesuaine, käsisaippua, iho ja kasvovoide, deodorantti ja meikki satunnaisesti. Hyvin satunnaisesti käytän näiden lisäksi mitään, esim. hiusmuotoilutuotteita en käytä ollenkaan.

Otin uudenvuoden lupaukseksi vaihtaa kaikki tuotteet luonnonkosmetiikkaan. Saa nähdä miten käy. Muutamia uusia tuotteita on tullut pikkuhiljaa hankittua, sitä mukaan kun edelliset loppuvat. Luonnonkosmetiikkaa löytyy myös ihan lähikaupasta. Ainakin s-ryhmällä on myös s-marketeissa kohtalaisesti luonnonkosmetiikan tuotteita, ainakin urtekramin tuotteita.

 

Urtekramin käsisaippua löytyi ihan s-marketista. Toinen pullo jo menossa ja olen erittäin tyytyväinen. Vaikka vauvan kanssa käsiä tulee pestyä monen monituista kertaa päivässä, eivät käteni ole yhtään niin pahasti kuivuneet kuin Pimun vauva-aikana! Eli todellakin lunastaa lupauksensa ihon kosteutuksesta. Tuoksu mieto.

Kasvovoiteeksi tilasin ihan myyntitestin perusteella Santen Family granaattiomena yövoidetta. Ja voi jessus mikä voide. Tuoksu on aivan huumaava, tekisi mieli levittää sitä alinomaa kasvoille (vain suihkun jälkeen valitettavasti). Voide on pehmoista ja jättää ihon samettisen pehmeäksi. Ja sanoinko jo että tämä tuoksuu aivan ihanalta. Tästä en luovu, en todellakaan.


Hammastahna taas on sellainen mitä en uskalla varmaan vaihtaa. Mulla tulee niin herkästi reikiä, (kiitos äiti karies-tartunnasta) ja olen saanut juuri tilanteen pysymään stabiilina. Lapselle on kyllä hammastahnana luonnonkosmetiikka, sillä refluksi paheni tahan hammastahnasta ja epäilen että se aiheutti myös loputtomasti aftoja suuhun.

Deodoranttina ennen synnytystä käytin Madaran yrttideodoranttia ja se toimi hyvin. Tuoksu oli riittävän mieto mun makuun. Mutta kun imetyshiki iski päälle ei deossa ollut enää riittävää tehoa. Tai no ehkä olisi ollut jos olisin jaksanut pestä kainalot ja lisätä deoa joka aamu. (en käy suihkussa joka päivä)

Lisäksi tukkaan löytyy Logonan shampoota ja hoitoainetta jotka on ihan peruskamaa. Haluaisin käyttää palashampoota sen pakkauksettomuuden vuoksi, mutta en vain saa sitä toimimaan. Olen testanut muutamaakin flow:n palashmapoota, mutta tulos on aina sama. About kuukauden homma toimii hyvin ja tukka näyttää kivalta, mutta sitten se alkaa yhtäkkiä kerätä itseensä jotain möhnää, ja tukka alkaa jo pesun jälkeen näyttää likaiselta ja harjaankin tarttuu sellaista ällöä möhnää...

2 kommenttia:

 1. Mulla ei palashampoo toiminut myöskään. Santen family Glanz haarspülung-hoitis on muuten tosi hyvä. Hoitiksen kanssa mulla on ollut ongelmia mut tuo toimii ihan kuin joku silikoonihoitis!

  Meillä on noille pienille hammastahnana kotimainen Salutem-tahna. Siinä ei ole paljoakaan turhia aineita mut fluoria hieman. En ilmankaan jätä, vaikka aluksi oli käytössä fluoriton. Saivat silti pään käännettyä hammashoitolassa ja mieto Salutem jäi käyttöön. Olen itsekin sitä käyttänyt, jos suu on ollut jostain syystä kipeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just ostettiin salutemia, kun hammashoitaja meille sitä suositteli :D

   Poista