keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Pirpanan 3kk kuulumiset

Pirpanan vauvavuotta on takana jo neljäsosa. Huikeaa! Tuntuu että 3-kuinen on jo iso. Vauva kun on pitkiäkin aikoja hereillä, on kiinnostunut jo ympäröivästä maailmasta sekä tavoittelee leluja, mutta ei osaa vielä tarttua niihin. Selällään ollessa pylly nousee korkealle ilmaan ja siitä pääseekin jo liikkumaan sivuille ja ylöspäin. Kyljelle käännytään, mutta ei vielä ympäri asti.

3kk neuvolassa paino 6.5kg ja pituus 61.5cm. Kasvaa siis normaalikokoisena vauvana, mikä voisi kertoa tyytyväisyyden ja hyvin nukuttujen öiden lisäksi siitä että minulla on nyt dietti kohdallaan. Tällä hetkellä poissa on siis maito, soija,muna, kotim. viljat, hirssi, riisi, manteli, pähkinät, kaakao ja kahvi. Ennen neuvolaa testasin pari pientä annosta kaurapuuroa, aikaiseksi saatiin vihreää kakkaa, mutta ei isompia itkuja, joten jatkan kokeilua kunhan rokotusitkut helpottavat. Kauran jälkeen testiin tulisi pähkinät ja sen jälkeen ruis.

Kaikki aikataulun mukaiset rokotukset otettiin, mutta nyt kyllä mietin että jättäisin kolmannen rota-rokotteen väliin. Oireet siitä ovat olleet niin kamalat. (ensimmäisen oksensi samantien pois). Rokote kuitenkin vaikuttaa vain ensimmäisen vuoden. Imetetyillä harvoin on vakavia rota-ripuleja ja jos kävisi niin huono tuuri että sellainen tulee, niin sairaalahoito on tehokasta suomessa. Huom. itsehän en ole kovin rokotuskriittinen, tai no olen kyllä, mutta omille lapsilleni kyllä otan rokotukset, jo senkin puolesta että laumasuoja toteutuisi, eivätkä sairauden tms. takia rokottamattomat sairastuisi. Rotan miellän kuitenkin enemmän elämää helpottavaksi rokotukseksi (kuten vesirokkorokotuksenkin), joten sen voisin jättääkin antamatta.

siskokset leikkimatolla

Pirpana ruokailee edelleen siis täysin rintamaidolla. Lisäksi hän on saanut makuelämyksiä puolakasta, vichystä ja mycostatin lääkkeestä kun sammasta on yritetty hoitaa suusta. 2 viikon lääkekuurilla saatiin lopulta suu lähes siistiin kuntoon. Katsotaan nyt uusiko sammas, jota omasta mielestä on vielä hiukan kielen takaosassa (lähes nielussa). Tutti ei edelleenkään kelpaa, mutta erityistä tarvetta sille ei taida ollakaan, joten en varmaan jaksa yrittää sitä enää tyrkytellä.

Päiväunissa oli jo kuukausi sitten tiettyä rytmiä, joka on nyt kadonnut ja yritän orientoitua siihen että kunhan nukkuu edes joskus. Useimmiten nukkuu liinassa (kun ollaan puistossa ja muussa reissussa) tai meidän sängyssä, jonne usein nukahtaa yksin! Harvemmin nukahtaa tissille. Rattaisiin yritetään harjoitella, mutta sinne meno saa aikaan vain kauhea huudon, ehkä sitten isompana :D Yöt nukkuu tosi hyvin. Yleensä käy unille 20.30-21.30 välisenä aikana ja aamu alkaa 6-9 välillä, riippuen miten kakka tulee. Aamu siis alkaa yleensä kakkaamisella, ja joskus se valitettavasti tulee jo ennen kuutta. Pirpana nukkuu minun vieressä ja ruokailee (mun mielestä) harvakseltaan. ehkä 2-3 kertaa yössä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti