perjantai 8. toukokuuta 2015

Jäätelöherkuttelua

Kun kaurakin jäi meiltä pois, ei kaupasta saa enää pimulle sopivaa jäätelö. Ei tämä kuoleman vakava asia olekkaan, mutta kaurajäätelö oli niitä harvoja herkkuja mitä meillä silloin tällöin syötiin. Mehujäätä en ole tarjonnutkaan kun se perusjäätelökin on ollut usein "liian kylmää".

Tarkoitus on pitkään ollut itse tehdä jädeä. Viime ikean reissulla mukaan tarttui jätskimuotit, mutta laiska ei vaan saa aikaseksi kokeilla. Mummilassa pimu nyt maistoi mummin tekemää mansikka+omenasoseesta tehtyä jädeä ja innostuttiin kokeilemaan kotona. Laitettiin Bonnen mangososetta ja kookoskermaa tuomaan täyteläisyyttä. Ja voi että oli hyvä. Voin muuten kertoa että maistui imetysdiettaavalle äidille varmaan paremmin kuin pimulle :D Saatoin herkutella loput jätskit pois yön pimeinä tunteina.

Ja näitähän voi varioida ihan miten haluaa. Omien mieltymysten (tai allergioiden ) mukaan. Sosetta (vrt. mehuun) käyttäessä koostumus on sellainen että jätski ei ala valua niin helposti, eli sopii pienemmällekin (hitaammalle) syöjälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti