sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Pirpanan allergiakuulumiset

Pirpanalla ei ole mennyt kovin hyvin viime aikoina. Jonkin aikaa meillä meni hyvin. Varmaan tuo 2-3.5kk pätkä, välillä oli huonompia päiviä mutta enemmän ehkä hyviä. sitten alkoi oireita tulla enemmän ja enemmän. Pikkuhiljaa olen karsinut diettiä, ottanut karsittuja takaisin ja niin edelleen. 4kk kohdalla oli aivan kaamea vaihe ja se taisi johtua siitä että yritin ottaa kvinoaa korvaavana ruokavalioon. Sittemmin on taas helpottanut kun jätin sen(kin) pois.

Diettilista on tällä hetkellä kutakuinkin tällainen: Maito, soija, muna,  kotim. viljat, tattari, hirssi, teff, riisi, amarantti, kvinoa, pavut, kikherne, pähkinät, manteli, maissi, kaakao, tuore tomaatti sekä mansikka.

Tavan herneet tuntuu sopivan ja kikherne olisi kiva lisä ruokavalioon, sen testaus olisi ehkä jossain vaiheessa edessä. Nyt ei vaan testailla mitään kun pitäisi yrittää saada kiinteät kuvioon. Viime viikolla oli eka yritys, päärynää ja parsakaalia. Itkua ja verta kakassa saatiin aikaiseksi, joten pidetään nyt viikon verran taukoa ja kokeillaan sit uudestaan. Pakastimessa odottaa höyrytettyä ja pakastettua (eli mahdollisimman käsitelty) bataattia ja myskikurpitsaa. Toivottavasti ainakin jompikumpi menisi kivutta alas.


Ihan kohta olisi 6kk mittarissa! Itkuja on tällä hetkellä mutta ne taitaa johtua enemmän eroahdistuksesta. Missään muualla kuin sylissä (äidin) ei voi olla. Ei hetkeäkään. Voi ristus miten paljon ääntä voi pienestä vauvasta tulla kun äiti yrittääkään "hylätä" toisen hetkeksi jonnekin.

2 kommenttia:

  1. Meillä kans jotakin kummaa eroahdistusta, ei edes vessaan saa yksin mennä. Nooo, ei ne koko ikää lahkeessa roiku.. ;) Jaksuja!

    VastaaPoista