sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

mitä isompi edellä sitä pienempi perässä

Kyllähän mä sen etukäteen tiesin. Että ihan samanlaista tulee olemaan tämän pienemmän kanssa. Mutta sitä en tiennyt että se tulee olemaan vaikeampaa. Esikoinen reagoi maidon kautta vain maitoon (ja jälkikäteen ajateltuna lievin oirein myös vehnään?) Ja kun maito jäi pois, ei itkuja ollut ja meillä oli tyytyväinen lapsi. Tämä pienempi huutaa kurkku suorana, joka ilta. nykyään vähemmän kuin ennen. Niinä päivinä kun ole kokeillut sopiiko jokin kieltolistan tuotteista huudetaan useampi tunti, pieni vetää itsenä kaarelle ja on koko vartalostaa ihan jäykkä, hikkailee ja oksennus nousee kurkkuun.

Mutta jos jotain positiivista asiassa on niin kieltolistat näyttää hyvin samanlaiselta kuin esikoisella.

Esikoinen: Maito, soija, vehnä, ohra, ruis, kaura, tattari, riisi, manteli, pähkinä

Vauva: Maito, Soija, MUNA, kotim. viljat (näitä en ole ehtinyt testata), riisi, manteli, pähkinä, kaakao

Pienemmällä toki on muna myös listalla, mutta sitä meillä laitetaan vain pinaattilettuihin ja ne voin itse jättää syömättä.

Molemmat tytöt käytin myös osteopaatilla. Niistäkin kokemuksista kerron lisää myöhemmin kun uusintakäynnit sinne on tehty.

Tällaista täällä. Onneksi yö/päivärytmi on alkanut muodostua, eli jos vatsaa ei tarvi huutaa niin yöllä kyllä useimmiten nukutaan eikä kukuta. Myös esikoinen on dietin kiristämisen jälkeen nukkunut varsin hyvin ja päivätkin on olleet rennompia. (toki nyt tämän sanomisen jälkeen kuunteleen ensi yönä kummankin huutoa...)

1 kommentti: