tiistai 17. helmikuuta 2015

Kuulumisia vauva-arjen keskeltä

Heippa pitkästä aikaa. Aikaa rientää nopeasti ja vauva on kohta jo 3 viikkoa! Mies palasi eilen töihin ja nyt yritetään selviytyä tytöjen kanssa kolmistaan kotona :D

Esikoinen on alkanut kunnolla regoida vauvan tuloon. Miehen kanssa kaikki toimiminen menee pelleilyksi ja kiukuttelua on koko ajan. Lisäksi yöllä huutaa taas (hetken hyvän vaiheen jälkeen) joko refluksia tai sitten sekin liittyy vauvan tuloon?

Vauva taas valvottaa yöt kun vatsaa kipristää? Kakkaa panttailee pitkään ja yrittää ängätä ja lopulta sitä tulee iso määrä kerralla. Öisin vain on tosi kiva kanniskella monta tuntia vatsaansa kipristävää vauvaa. Onneksi on liinat, helpottaa hommaa kummasti! Mutta eipä ole tullut oikein nukuttua. Päivisin oonkin sit helposti kiukustuva kun oon niin väsynyt.

Mutta siis liinat on kyllä pelastus. Ei tän vauvan kanssa ole mitään mahdollisuutta sylitellä uneen, kun on niin paljon muutakin hommaa.... useamman kerran päivässä tulee kannettua. Luottoliinaksi on muodostunut Didymoksen jim pink. Sitä en ole edes itselleni ostanut, vaan sain sen kaverilta (jolle olin ostanut kun hänelle syntyi vauva) :)


Tissille tämä vauva ei nukahda kun maitoa tulee taas niin paljon ja kovalla paineella.... Maidonluovutus asiaa edelleen mietin, kun pelkään että maidon tulo vaan pahenee. Toisaalta ei suihkuaminen ja runsasmaitoisuus helpottanut esikoisenkaan kanssa ajan kanssa eikä suihkutissihoidolla.... Täytyy miettiä asiaa....

Eilen yritettiin ekaa kertaa päästä lähtemään kotoa jonnekkin vauvan ja esikoisen kanssa. Kokeilu päättyi siihen kun me kaikki huudettiin... Tänään onnistuttiin paremmin, osasin jo miettiä mitä kannattaa tehdä missäkin järjestyksessä ja tehtiin pikareissu lähikaupalle! Vauva liinassa ja esikoinen rattaissa!

Itse olen väsymystä lukuunottamatta hyvässä kunnossa. Synnytyksestä toipui nopeasti. Imetys alkaa sujumaan, eikä nännit ole enää kipeät. Vauva alkaa handlaamaan imemistä vaikka kielijänne onkin vähän kireä. Ja tosiaan, maitoa tulee taas runsaasti. Vatsan palautumisen apuna olen käyttänyt belly bind liinaa. se on ollut tosi kiva! Kerron siitä lisää myöhemmin, mutta kuvassakin liina vähän vilahtaa :)

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti pienokaisen masuvaivat helpottavat ja saat välillä itsekin nukkua. Ristisilmäiset terkut, täälläkin on valvottu taas vaihteeksi...

    VastaaPoista
  2. Ihana pieni papunen siellä liinassa!
    Meidän eka ulkoiluyritys meinasi tyssätä siuhen että kaikki itkettiin.. mutta ei annettu periksi, imetin molemmat lapset hiljaiseksi ja päästiin pihalle vartiksi! Lenkille lähtiessä vauva on vaunuissa ja esikoinen repussa selässä. Vaatii kyllä hermoja.. mutta kunnialla on tähän asti selvitty. :)

    VastaaPoista