keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Muru 3v

Pimun synttärikemut on juhlittu ja neiti on kohta virallisesti 3 vuotta. Pistetään siis vähän juttuja ylös hänestä.

Pituuden ja painonnousu tasaantunut vauvavuosista. Nyt meillä on aika keskikokoinen tyttö, jolle oli vuodessa pituuttakin tullut vain 6cm. Ilmeisesti hakee nyt omaa käyräänsä, kun aiemmin kasvanut aika pitkänä.

Pimu nauttii halittelusta ja sylittelystä. Hän katsoo mielellään kuvia itsestään pienenä ja kuule tarinoita siitä kun oli pieni. Hän tykkää junaradalla leikkimisestä, lääkärileikistä, hoitaa mielellään kahta nukkevauvaansa, leikkii kassakoneella. Isin kanssa hittejä ovat erilaiset riehumisleikit. Lisäksi majan rakennus ja sängyssä tyynykasan päälle hyppiminen ovat hittejä. Synttärilahjaksi saadut nukenrattaat olivat hitti! Pimu on myös mielellään auttamassa ruuanlaitossa ja leipomisessa ja yleensä saan myös apua kotitöihin jos pyydän :)


Palapelit ovat pitkästä aikaa taas alkaneet kiinnostaa. Niitä mennään tekemään omaan huoneeseen aamulla kun äiti jää vielä pötköttämään sänkyyn. Meillä on palapelejä 20-56 palaan ja kaikki sujuvat hienosti. Ravensburgerin kehyspalapelit ovat suosikkeja ja niissä menee nuo isommatkin palamäärät. Kyllä neuvolassakin oli täti ihmeissään kun lapsi alkoi kokoamaan lattialla 60 palan palapeliä ja hyvin alkoi peli muodostua kunnes lapsi kyllästyi :)

Pimu menee iltaisin nukkumaan n. klo 19 ja uni tulee useimmiten n. 10 minuutissa. Läsnä pitää olla äiti tai isä (mielummin äiti), vuorottelemme miehen kanssa nukutusvuoroista. Pimu nukkuu 7-8 asti. Jos refluksi vaivaa pahemmin ja herätyksiä on yöllä enemmän niin aamulla yleensä saa nukkua pidempään. Mikäli yöllä nukutaan paremmin on herätys todennäköisesti heti seitsemän jälkeen. Päiväunethan tyttö jätti pois loppusyksystä. Tai jätimme ne pois yhdessä, kun päiväunille ja yöunille nukahtaminen oli niin vaikeaa. Tämä sujui ongelmitta, lapsi jaksoi hyvin iltaan asti ja yöunille menoa ei tarvinnut enää taistella tuntikausia. 


Lempiruokia ovat pinaattiletut puolukkahilloilla, kanakastike ja pasta, nakit eri ruokalajeissa, perunamuusi sekä lohi. Hapankorppuja rouskuttaa myös mielellään, mutta valitettavasti niidenkin syömistä täytyy nyt rajoittaa. Ruokajuomana on ollut vesi tai kaurajuoma. Nyt pelkkä vesi, katsotaan saadanko joku toinen kasvimaito edes ajoittain juotavaksi. Kasvikset uppoaa pääsääntöisesti hyvin ja myös salaatti maistuu hyvin, kunhan siihen saa lorauksen kastiketta päälle. Banaani, avocado, mansikat maistuvat hyvin, omena kohtalaisesti. Vesimeloni maistuisi myös hyvin, mutta se aiheuttaa kovat refluksi-oireet. Päärynästä on tullut uusi herkku!

Itsenäinen leikkiminen on kehittynyt viime aikoina kovasti. Aamuisin tosiaan lähtee omatoimisesti leikkimään siksi aikaa että pääsen sängystä. Lapsi myös viihtyy hyvin itsenäisesti leikkiensä parissa ja mielikuvitus on alkanut kehittyä. Toki hän haluaisi leikkiä minun tai mieheni kanssa enemmän kuin me haluamme. Pyrimme kuitenkin aina touhuamaan jotain lapsen kanssa vaikka aina ei olisikaan "leikkituulella".


Mielikuvitus on tullut paljon mukaan leikkeihen ja esim. pikku eläimillä leikkiessä hahmot tekevät ja juttelevat keskenään, mitä ei vielä vähän aikaa sitten tapahtunut.

Mitään erityistä "uhmaa" ei edelleenkään ole havaittavissa. Toki lapsesta huomaa uusia puolia, esim. tahallaan pelleily ja vanhempien ärsyttäminen on tullut kuvioihin. Ajoittain turhautuminen on kovaa jos jokin ei onnistu, mutta niistä päästään useimmiten yli nopeasti. Kavereiden kanssa leikkiminen sujuu aika hyvin, jonkin verran tulee tappelua leluista, mutta sitä varmaan tapahtuu kaikilla. Oikeastaan ei ole tullut vastaan tilanteita joissa syli ja tilanteen läpikäyminen ei olisi auttanut helpottamaan suuttumusta/turhautumista tms. parissa minuutissa.

1 kommentti: