maanantai 12. tammikuuta 2015

37+1

Vauva on nyt täysiaikainen ja mä olen ihan valmis synnyttämään. Tai en oikeastaan. Viikonloppuna olisi vielä esikoisen synttärit ja ne olisi kiva saada hoidettua ennen vauvan syntymää. Toivottavasti ei tarvitse kuitenkaan kovin pitkään odottaa sillä tämä tapaus taitaa olla isompi kuin siskonsa. (joka oli siis 4150g pari päivää ennen la.)

Joulun alla supistusten luonne muuttui ja niitä alkoi tulla leivästi kipeinä ja säännöllisinä iltaisin. Viikon verran niitä tulikin ja mietin jo että toivottavasti ei lähtö tule. Onneksi tilanne on vähän helpottanut ja joka ilta supistukset ei tule kipeinä ja säännöllisinä. Mutta napakasti kyllä supistaa joka ilta.


Muuten raskaus on sujunut hyvin. Ei erityisiä vaivoja. Ajoittain närästää, mutta sekin hoituu gavisconella. Maha kasvaa alakäyrällä vaikka vauva onkin tunnusteltaessa iso, mistä tämäkin johtuu, en osaa sanoa. Alhaallahan tuo majailee, mutta niin teki esikoinenkin. Painoa on tullut about 16kiloa. Esikoisen kanssa tuli 17kg eli aika samoissa mennään. Vaikka kuinka uskoin että paino nousee nyt enemmän kun lähtöpaino oli pienempi, niin ihan samaan tahtiin on painoa tullut.

Vauvaa varten kaikki on aika lailla valmiina, tai siis vaatteet ja vaipat odottaa valmiina. Eipä täällä muuten ole juuri valmistauduttu vauvaa varten :) Hoitoalusta odottaa pesua (tuli kaverilta) ja päälliset siihen ompelen vielä, jos ehdin. Kankaita sitä varten kun ei ole.

Edelleenkään ei ole oloja suuntaan tai toiseen vauvan sukupuolesta. Loppuun asti saadaan jännittää kuka sieltä tulee. Ja muutenkin, millainen tyyppi sieltä on tulossa :D

1 kommentti:

  1. Jännää! Mä olen niin utelias, etten olisi voinut kummassakaan raskaudessa jättää kysymättä sukupuolta etukäteen. Olisin varmaan pyörtynyt uteliaisuudesta, jos ei se olis näkynyt ultrissa. :D

    VastaaPoista