sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Mihin esikoinen synnytyksen ajaksi?

Mä en ole kauheasti stressanut tätä asiaa. Äitini hoitaa esikoista mikäli ei ole töissä, sen enempää ei ole juuri mietitty. Lisäksi on muutama ystävä kenelle uskallan tytön nakata päivällä jos tarve vaatii.

Äsken tuli kuitenkin useampi kipeä supistus putkeen kun laitoin esikoista nukkumaan ja rupesin miettimään tätä asiaa enemmän. Jos synnytys käynnistyy vaikka yöllä? Olen siinä mielessä hyvässä asemmassa että meillä on mahdollisuus synnyttää kolmessa (periaatteessa neljässä) eri sairaalassa. Lyhin matka olisi kätilöopistolle, mutta jorvi on varmaan todennäköisempi sillä siitä on lyhyempi matka äidilleni. Joka tapauksessa se on puolen tunnin matka synnärille ja siitä vielä 20min äidilleni.

Mietin että paras ratkaisu varmaan vaan on kylmästi herättää esikoinen mikäli synnytys käynnistyy yöllä. jolloin mies ajaa minut ensin sairaalaan ja lapsen siitä äidilleni ja palaa sitten sairaalaan. Äitini ei autottomana kuitenkaan kovin näppärästi pääsisi meille hoitamaan lasta.

Hankalaa kumminkin, kuten varmaan muillakin useamman lapsen vanhemmilla. Toki olen varautunut siihenkin vaihtoehtoon että miehen täytyy jäädä kotiin lapsen kanssa ja minun synnyttää yksin. Se ei tunnu ajatuksena pahalta. Alkuraskaudessa myös harkitsin doulan hankkimista, se olisi taannut sen että yksin ei tarvitse synnyttää. Se ei kuitenkaan tuntunut luontevalta, joten asia jäi.

Nähtäväksi jää miten homma todellisuudessa menee. Itsellä on fiilisi että homma on kamalaa sähellystä ja sairaalaan tulee kiire :)

Mites muilla sujunut /suunniteltu lasten hoitojärjestelyt synnytyksen ajaksi?

2 kommenttia:

  1. Saatiin onneksi miehen veli ja äiti tänne meille esikoisen seuraksi. Myös isosisko tuli äidiltään tänne pikkuveljeänsä hoitamaan, joten hyvin kävi. Mieshän tuli yöksi siis kotiin, jottei siinä sen kummempia tarvinnut miettiä seuraavaa päivääkään.

    VastaaPoista
  2. Anoppi tuli yöllä esikoista hoitamaan. Lähtö tuli kiireellä, mutta anoppi asuu onneks viereisessä talossa.

    VastaaPoista