keskiviikko 13. elokuuta 2014

raskausoireita

Kuten olen vihjannutkin, ensi keväänä perheemme pitäisi kasvaa yhdellä. Raskaus on toistaiseksi sujunut hyvin. Pääsääntöisesti samalla tavalla kuin esikoisenkin odotus. Muutamia eroavaisuuksiakin löytyy. Kaivelin vanhasta blogista esiin oirelistan, jonka olen kirjoittanut esikoisen raskauden alkutaipaleella. Se löytyy täältä. Nyt viikkoja on siis 15 ja risat.

Pahoinvointi on ollut voimakkaampaa, mutta samankaltaista kuin viimeksi eli iltapäiviin ja iltoihin liittyvää. Huonoa oloa on saanut hillittyä hyvin syömällä vähävehnäistä ruokavaliota, huomsin tämän sattumalta kun olimme lapsen vuoksi vehnättömiä. Viikon verran on jo ollut hyvä olo vaikka olisinkin vehnää syönyt joten tämä lienee selätetty.

Väsymys on ollut myös ihan toisenlaista. Voi tosin johtua siitä esikoisen kanssa touhuaminen on aktiivista eikä työpäivän jälkeen pääse lepämään kuten edelliskerralla. Joillain viikoilla tuntui että olin kävelevä zombi, eikä mikään määrä unta riittännyt. Tälläkin hetkellä nukun aina kotipäivinä lapsen kanssa päiväunet ja silti uni tulisi iltaisin helposti klo 21.

Pissalla saa juosta ahkerasti ja myös öisin, useimmiten sen kerran, kuten viimeksikin.

Iho on pysynyt siistinä. Finnejä ei ole tullut kuten viimeksi. Vanhasta blogista saattaa löytyä vielä ne järkyttävät kuvat miltä naamani näytti. Onneksi nyt ei ole sellaista. Voiskohan tämä kertoa jotain vauvan sukupuolesta? :D

Rinnoissa en ole myöskään huomannut mitään. Joskus plussan tiennoilla ne olivat muutamilla imetyksillä arat. Uskon että imetys vaikuttaa siihen ettei rinnoissa ole ollut erityisiä tuntemuksia. Maito väheni heti alussa radikaalisti ja heruminen vaikeutui, sitä myöten varmaan myös lapsen kiinnostus rintaan väheni. Rinnat eivät ole myöskään vielä alkaneet kasvaa, viimeksi ne olivat jo tässä vaiheessa mielestäni kaksi kuppia isommat.

Erityisiä mielitekoja tai ällötyksiä ei ole ollut. Kuten viimeksikin niin suolainen ja rasvainen (lue. hampurilaiset) sekä raikas on maistunut makeita paremmin.

Supistuksia on myös alkanut tuntua aikaisemmin kuin viimeksi. Silloin ne alkoivat viikolla 18 ja nyt niitä on tuntunut jo pari viikkoa, ainakin se muutama päivässä. aavistuksen kipeinä välillä, välillä vain mojovana paineena vatsalla ja alapäässä. En ole huolissani, ainakaan vielä, katsotaan sitten jos niitä alkaa tulla samaan tahtiin kuin viimeksi.

1 kommentti: